De Haagse Toren heeft al sinds de 14de eeuw het volk van Den Haag trouwe dienst bewezen. En misschien kan ze ook nu, anno 2021, jou nog van dienst zijn. In haar bijna 600-jarige bestaan heeft de Haagse Toren, veroveraars zien komen en zien gaan. Heeft ze gediend als brandwacht, als uitkijktoren, als beschermer van de stad en heeft door de jaren heen een eigen plek verworven in de Haagse geschiedenis. Een geschiedenis die wij graag willen delen.

De scholieren kunnen de gids het hemd van het lijf vragen en hun energie kwijt in de 288 traptreden naar boven. Naast de geschiedenis van de stad en toren kunnen de leerlingen ook zien hoe het uurwerk draait en zien en horen hoe de klokken luiden. Eenmaal boven kan iedereen vanaf het balkon heel Den Haag aan de voeten zien liggen. Van het Binnenhof tot Scheveningen. Van Leiden naar Hoek van Holland.

Wij kunnen je een rondleiding bieden, inclusief gids, voor € 75,00. Deze prijs is het schooltarief met een maximum van 15 leerlingen. Dit aantal houden wij aan om de toegankelijkheid en veiligheid voor iedereen te kunnen waarborgen. Wij vragen wel minimaal 1 begeleider per groep van 15. Natuurlijk kunnen er ook 2 of meer groepen van 15 de Haagse Toren laten beklimmen. De rondleiding duurt ongeveer een uur.

Ook zijn er mogelijkheden om subsidie aan te vragen voor schooluitjes. Kijk op de site van de gemeente Den Haag voor meer informatie