Ga Den Haag
De openstelling van De Haagse Toren wordt verzorgd door Ga Den Haag. Dé organisatie om Den Haag mee te ontdekken.

Plan je bezoek

Klaar Om Te Klimmen

Inhoudsopgave

Tours

De Haagse Toren is alleen te beklimmen met een gids. Zelfstandige beklimmingen zijn niet mogelijk.

 

Er zijn elke week reguliere tours waarvoor losse tickets gekocht kunnen worden. Buiten deze tijden zijn groeps- en privétours mogelijk. Regelmatig zijn er ook speciale beklimmingen, raadpleeg hiervoor de hoofdpagina.

 

Voor het kopen van tickets voor reguliere tours en specials, check de knop Ticketverkoop

Reguliere openingstijden De Haagse Toren & Grote Kerk

Zomerperiode

Donderdag t/m zondag 12:00 – 16:00 Beklimmingen starten om 13:00 en 15:00

Winterperiode

Zaterdag en zondag 12:00 – 16:00

Beklimmingen starten om 13:00 en 15:00

Wanneer de kerk verhuurd is voor evenementen is bezichtiging helaas niet mogelijk. We werken aan een agenda om deze dagen inzichtelijk te maken.

Samenwerking Grote Kerk

Vanwege een samenwerking met de Grote Kerk wordt de openstelling van beide gebouwen verzorgd. Omdat de Grote Kerk echter ook gebruikt wordt voor evenementen, komt het voor dat de Grote Kerk gesloten is als De Haagse Toren wel open is. We werken aan een agenda om deze dagen inzichtelijk te maken.
Op reguliere openstellingsdagen kan de Grote Kerk vrij bezocht worden. Een bezoek kan gecombineerd worden met een beklimming van De Haagse Toren met gids.
  • Openstellingen van de Grote Kerk vallen onder de verantwoordelijkheid van de Stichting Grote Kerk Den Haag.
  • Openstellingen van De Haagse Toren vallen onder de verantwoordelijkheid van Stichting Ga Den Haag.
Tarieven

Toegang Grote Kerk, Regulier – €3,00

Toegang Grote Kerk, kind t/m 12 jaar – gratis

Tickets tour De Haagse Toren, Regulier – €7,50
Tickets tour De Haagse Toren, Ooievaarspas – €3,75
Tickets tour De Haagse Toren, kind 3 t/m 12 jaar – €5,50
Tickets tour De Haagse Toren, Vakantiepas – €3,50

Adres & bereikbaarheid

De balie van De Haagse Toren & Grote Kerk bevindt zich in de Torenhal: dit is de hal aan de voet van De Haagse Toren, door de grote rode deuren aan de Torenstraat. Entrees Kerkplein en Rond de Grote Kerk 12 zijn niet geopend tijdens openstellingen!

Er zijn veel haltes op loopafstand van De Haagse Toren:

  • Halte Grote Markt (tram 2, 3, 4, 6)
  • Halte Prinsengracht (bus 25, 51)
  • Halte Gravenstraat (tram 17)
Zet je fiets in een fietsenstalling van Biesieklette. De dichtstbijzijnde fietsenstalling is Biesieklette Driehoekjes (Grote Halstraat 5). Een alternatieve fietsenstalling is Grote Markt (Laan 7)
Parkeren op straat wordt sterk afgeraden: de prijzen zijn hoog en de maximale parkeerduur is beperkt. Zet de auto in een parkeergarage. De dichtstbijzijnde is Q-Park Torengarage (Geest 1), en Q-Park City (Laan 7).

Toegankelijkheid

Helaas is de Haagse Toren alleen toegankelijk met een trap en daardoor niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn. De Grote Kerk is wel rolstoeltoegankelijk.

Hulphonden zijn welkom, maar laat dit van tevoren per email weten. Anders kunnen we toegang niet garanderen. Hulphonden hebben alleen toegang met een dekje dat is uitgereikt door een school die is aangesloten bij de IGDF en ADI. Ook moet de pas van de school getoond worden.

Voor blinden en slechtzienden bestaat er de mogelijkheid om samen met een begeleider De Haagse Toren te bezoeken. De begeleider mag kosteloos mee met de rondleiding. Wel is het noodzakelijk dit van tevoren aan te geven.

Voor slechthorenden bieden we de mogelijkheid om samen met een gebarentolk de toren te beklimmen. Deze tolk mag kosteloos mee. Wel is het noodzakelijk dit van tevoren aan te geven. Daarnaast bieden we een informatieblad in het Nederlands, dat eventueel zelf gelezen kan worden als de gids aan het woord is.

Er zijn géén toiletten aanwezig in de Grote Kerk en De Haagse Toren. We adviseren om gebruik te maken van toiletten in de horeca rond de Grote Kerk (hier kunnen kosten voor gelden).

 

Heb je nog vragen over onze toegankelijkheid of informatie voor je bezoek inwinnen, neem gerust contact op. 

Pelgrims

Aanmeldingsformulier

Pelgrims bij De Haagse Toren​

Lopers die zijn aangesloten bij Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob kunnen bij De Haagse Toren een stempel halen voor hun pelgrimspaspoort. 

Wil je ook de Toren beklimmen, dan kun je een boeking maken los van een Pelgrim stempel. *Toren beklimming is optioneel.

*Stempelen kan op openingsdagen tussen 12:30-16:00 aan de balie van

 De Haagse Toren. Zie plan je bezoek voor de openingsdagen!