600 JAAR
DE HAAGSE TOREN

De Haagse Toren viert in 2024 zijn 600ste verjaardag

600 Jaar geschiedenis

De Haagse Toren is een stuk Haagse geschiedenis dat je kan beleven. Ver voor ons hebben al velen de 288 treden overwonnen; voor noeste arbeid, voor onderzoek, of gewoon als toeristisch uitje. En ook na ons zullen er hopelijk nog generaties genieten van het verhaal van dit markante gebouw in de historische binnenstad.

 

Zo staat het ook beschreven op een bordje dat stadsbeiaardier Heleen van der Weel achterliet: “We hebben de toren niet gekregen van onze ouders, maar te leen van onze kinderen”.

 

Dit jaar vieren we de 600ste verjaardag van de toren, die in 1424 verrees. Een moment om te vieren, om terug te blikken op de geschiedenis van het monument, en een gelegenheid om verbeteringen aan toren & kerk toe te passen om ze klaar te maken voor de generaties die na ons verwonderd zullen raken door deze bijzondere gebouwen. De Haagse Toren figureerde als letterlijk en figuurlijk middelpunt van de Haagse geschiedenis en verdient daarom de aandacht.

 

Het project 600 jaar De Haagse Toren is een initiatief van Stichting Ga Den Haag.

DHT_1957

Meer over de Haagse Toren

info.webp

Beklim de Haagse Toren

De gemeente Den Haag Heeft Stichting Ga Den Haag in 2017 gevraagd beklimmingen te verzorgen in De Haagse Toren. Je beklimt deze iconische toren midden in de historische Haagse binnenstad met een gids. Deze gids vertelt de verhalen van de toren, je ziet de mechanieken aan het werk en geniet van een geweldig uitzicht over de stad, de zee, en de regio.

 

  • Je kunt de Toren beklimmen van 1 april tot 1 oktober:
  • donderdag t/m zondag om 13:00 en om 15:00 uur
  • 1 oktober tot 1 april: zaterdag en zondag om 13:00 en om 15:00 uur
  • Verzameltijd is 15 minuten voor aanvang tour
  • Duur: + 1 uur
  • Privétours/groepstours met gids (€ 125,- maximaal 15 personen) zijn op aanvraag mogelijk op alle dagen en tijden.
Pelgrims

Aanmeldingsformulier

Pelgrims bij De Haagse Toren​

Lopers die zijn aangesloten bij Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob kunnen bij De Haagse Toren een stempel halen voor hun pelgrimspaspoort. 

Wil je ook de Toren beklimmen, dan kun je een boeking maken los van een Pelgrim stempel. *Toren beklimming is optioneel.

*Stempelen kan op openingsdagen tussen 12:30-16:00 aan de balie van

 De Haagse Toren. Zie plan je bezoek voor de openingsdagen!